– Vår erfaring så langt, pluss noen tips og triks

Ingen vei unna

Vi er ennå litt usikre på om AI er vår nye bestevenn eller argeste fiende. Det som i hvert fall er sikkert, er at du ikke kan stikke hodet i sanden og håpe det går over. Den siste tiden har AI-løsninger som ChatGPT og Dall-e-2 har tatt verden med storm. Svært avansert teknologi ble til allemannseie, tilsynelatende over julenatten. Men kan det egentlig brukes til noe nyttig i jobben?

Vi har testet ut ChatGPT og funnet noen måter vi kan bruke det til å gjøre vår jobb litt enklere, og produktet vi leverer litt bedre.

Noen måter vi bruker ChatGPT til å arbeide mer effektivt

Komme i gang med arbeid – lage en grunnmur

Litt tom i hodet og klarer ikke helt sette i gang med arbeidet? ChatGPT funker bra til å outsource denne tunge delen. Det kan være en god måte å kickstarte prosessen og sette et rammeverk rundt det du skal gjøre. Men husk: Rammer begrenser deg også, så det er lurt å tenke selv (… eller bare regenerere svaret).

For eksempel kan du bruke ChatGPT når du skal …

Skrive et blogginnlegg/brev

Kjære kunder,

Vi i IKEA har sett at det siste året har vært svært utfordrende for mange av dere, og for oss selv. Pandemien har ført til store endringer i folks vaner og behov, noe som har påvirket vår bransje sterkt.

Men vi er stolte av å si at IKEA har klart å tilpasse seg disse endringene og fortsatt leverer kvalitetsmøbler og interiør til hjemmene deres. Vi har sett en økning i etterspørsel etter hjemmekontor-møbler og -tilbehør, ettersom flere har begynt å jobbe hjemmefra som følge av pandemien. For å imøtekomme dette har vi utvidet vårt utvalg av skrivebord, stoler og annet kontorutstyr.

Vi har også sett en økning i etterspørsel etter møbler og tilbehør til hjemmeunderholdning, som TV-benker og komfortable sofaser, ettersom folk har tilbrakt mer tid hjemme. For å imøtekomme dette har vi utvidet vårt utvalg av loungemøbler og hjemmeunderholdning-produkter.

Vi har også sett en økning i online salg, og har derfor forbedret vår nettside og app for å gjøre det enklere for kundene å handle hos oss. Vi har også forbedret våre leveringstjenester for å sikre at varene kommer trygt frem til dere.

Vi er takknemlige for at dere har valgt IKEA, og vi ser frem til å fortsette å tilby dere kvalitetsmøbler og interiør til rimelige priser. Vi ønsker dere alt godt og håper at dere fortsetter å velge oss som deres foretrukne leverandør av møbler og interiør.

Hilsen, Sjefen for IKEA.

Lage konkurranseregler

 1. For å delta i konkurransen må du være over 18 år og følge Kiwi på Instagram.
 2. For å delta, skriv en kommentar under konkurransens innlegg på Instagram med en emoji.
 3. En vinner vil bli trukket tilfeldig blant alle gyldige deltakere.
 4. Vinneren vil bli kontaktet via Instagram direct message og vil måtte godkjenne vilkårene for å motta gavekortet på 1000kr på Kiwi.
 5. Konkurransen varer fra [startdato] til [sluttdato], og deltakerne som kommenterer etter denne dato vil ikke være kvalifisert for å vinne.
 6. Kiwi forbeholder seg retten til å endre eller avslutte konkurransen når som helst uten varsel.
 7. Ved å delta i konkurransen, godtar deltakerne å bli kontaktet av Kiwi for markedsføring og annen kommunikasjon relatert til konkurransen og deres produkter og tjenester.
 8. Kiwi er ikke ansvarlig for tekniske feil eller uregelmessigheter som kan oppstå under konkurransen.

Begynne på en tekst

Som sjef i et markedsbyrå, vil jeg forklare for kunden at performance marketing er en metode for å måle og optimalisere markedsføringen for å oppnå best mulig avkastning på investeringen. Dette kan omfatte å måle konverteringer, klikk, salg og annen relevant aktivitet på nettstedet.

Ved å implementere performance marketing, kan kunden være sikker på at deres markedsføringsbudsjett brukes på de mest effektive kanalene og kampanjene, noe som gir en mer målrettet og kostnadseffektiv markedsføring. I tillegg kan performance marketing hjelpe til å identifisere og målrette mot de mest lønnsomme kundene, noe som gir en økt avkastning på investeringene.

Som et markedsbyrå, kan vi hjelpe kunden med å sette opp og overvåke målinger, analysere dataene og implementere endringer for å forbedre resultatene. Vi kan også hjelpe til med å utvikle en langsiktig strategi for å sikre at kundens markedsføring fortsetter å levere positive resultater over tid.

Finne argumenter til en tekst

 1. Kompetanse og erfaring: Et markedsbyrå har ofte en bredere og dybere kompetanse og erfaring innenfor markedsføring enn det en enkel bedrift har.
 2. Objektivitet: Markedsbyråer kan ofte gi en mer objektiv vurdering av din bedrifts markedsføring, siden de ikke er så tette på virksomheten din.
 3. Fleksibilitet: Markedsbyråer kan lettere tilpasse seg endringer i markedsføringsbehovet ditt, siden de har et bredere team av fagfolk som kan jobbe på ulike oppgaver.
 4. Tilgang til ny teknologi og verktøy: Markedsbyråer har ofte tilgang til de nyeste teknologiene og verktøyene innen markedsføring, og kan dermed hjelpe deg med å utnytte dem på best mulig måte.
 5. Tidsbesparelse: Ved å overlate markedsføringen til et markedsbyrå, kan du frigjøre tid til å fokusere på andre viktige oppgaver i din bedrift.
 6. Kostnadseffektivitet: Markedsbyråer har ofte et bredere nettverk av kontakter og kan dermed ofte tilby mer kostnadseffektive løsninger enn om du skulle gjort det selv.
 7. Spesialisering: Markedsbyråer kan spesialisere seg på bestemte områder innen markedsføring, slik som sosiale medier, e-postmarkedsføring eller annonsering, og dermed gi bedre resultater enn om du skulle prøvd å gjøre det selv.

Sette i gang idemyldringen

 1. «Hvordan øke konverteringsraten din med A/B-testing»
 2. «Hvordan du bruker sosiale medier for å nå dine målgrupper»
 3. «Hva er de nyeste trendene innen digital markedsføring og hvordan du kan dra nytte av dem»
 4. «Hvordan du bruker e-postmarkedsføring for å øke kundelojaliteten»
 5. «Hvordan du bruker SEO for å øke synligheten av nettstedet ditt i søkeresultatene»
 6. «Hvordan du bruker Google Analytics for å måle og forbedre markedsføringseffektiviteten»
 7. «Hvordan du kan bruke automatisering i digital markedsføring for å spare tid og øke resultatene»
 8. «Hvordan du bruker innholdsmarkedsføring for å skape engasjement og øke salget»
 9. «Hvordan du kan bruke chatbots i markedsføringen for å forbedre kundeservice og øke salget»
 10. «Hvordan du kan bruke Influencer marketing for å øke merkevarebevissthet og salg.»

Overskrifter og oppsummeringer

Når du omsider har gjort den store jobben med å skrive en tekst, vil du kanskje ha den bra overskriften som bare selger alt inn. Hvorfor ikke få litt hjelp? Send teksten til din AI-venn og la deg inspirere av forslagene den har til for eksempel …

Emnefelt

 1. Emnefelt: «Gratulerer, Norwegian fyller 20 år!» Preheader: «Opplev 300 millioners reiser med oss!»
 2. Emnefelt: «20 års erfaring i lufta!» Preheader: «Vi fortsetter å bringe deg dit du vil, billigere enn noensinne!»
 3. Emnefelt: «Norwegian – 20 års suksess med deg» Preheader: «Vær med på å feire 20 år med rimelige flyreiser.»
 4. Emnefelt: «Fly med oss og opplev verden» Preheader: «20 år med målet om å gjøre verden mindre og mer tilgjengelig.»
 5. Emnefelt: «Celebrating 20 Years with Norwegian» Preheader: «300 millioner reiser, og vi har aldri stoppet å gjøre reiser billigere for alle!»

Overskrifter

 1. «Få den perfekte overskriften med AI-hjelp»
 2. «AI-støttet overskriftsgenerering: Enklere enn noensinne»
 3. «La AI gjøre arbeidet med å finne den perfekte overskriften»
 4. «Gjør teksten din til en bestselger med AI-hjelp»
 5. «Effektiv overskriftsgenerering med AI-teknologi»
 6. «Perfeksjonér din tekst med AI-assistert overskriftsgenerering»

Korte ned, forlenge, endre, oversette etc.

Melding fra sjefen fredag 15:50: «Joda, teksten var fin den, men kan du gjøre den litt kortere og lage versjoner til SOME?»

Null stress. ChatGPT kan hjelpe deg med å ta helg til kl. 16 likevel. Hele tekster kan skrives om, justeres, kortes ned og forlenges og spesialtilpasses etter dine ønsker med enkle kommandoer.

Gjør om til et annet format

Er du lei av å kaste bort markedsbudsjettet ditt på reklame som ikke gir resultater? 🤔 Det er på tide å prøve noe nytt! 💡 Introduserer: Performance Marketing! 🚀 Med vår metode kan du måle suksessen din i sanntid og justere strategien din for å få maksimal avkastning. 💰 Slutt å skyte i blinde og start å treffe målet ditt med Performance Marketing! 🎯 #performancemarketing #resultatorientert #suksessgaranti

Tilpass forskjellige målgrupper

Innholdsmarkedsføring er når man lager fine ting, som tegninger eller historier, for å fortelle andre om noe som er bra. Det kan være en leke eller et sted man vil at folk skal besøke. Det er litt som når vi tegner en fin bilder og viser det til mamma og pappa, for å fortelle dem at vi har hatt en fin dag i barnehagen.

Gjør om til tabell

Liker du det den kommer med, kan du utdype det og forbedre det ved å bare be den forbedre seg på visse områder. For eksempel inkludere noen ord, fjerne noen ord, gjøre det mer morsomt, legge til overskrifter. Forlenge teksten, gjøre om formatet, sette det inn i en tabell, oversette.

Ja, selvfølgelig! Her er en liste over de top 5 bedriftene med flest ansatte i verden, med navnet til bedriften i kolonne 1 og slagordet i kolonne 2:

Bedrift Slagord
Walmart «Save Money. Live Better.»
Amazon «Work Hard. Have Fun. Make History.»
CostCo Wholesale «We’re in Business to Save You Money.»
Home Depot «More Saving. More Doing.»
CVS Health «Health is Everything.»

SEO-optimalisere en tekst

Performance Marketing: En effektiv måte å øke salget på

Hva er performance marketing? Performance marketing er en form for markedsføring som kun betaler for resultatene. I stedet for å betale for eksponering, som i tradisjonell annonsering, betaler man kun for de faktiske salgene eller leadsene som genereres. Dette gir en mer effektiv bruk av markedsbudsjettet, da man kun betaler for de kundene som faktisk har vist interesse for produktet eller tjenesten.

Hvorfor bør du vurdere performance marketing? En av de største fordelene ved performance marketing er at det gir en mer målbar ROI. Man kan enkelt se hvor mye man har tjent på hver enkelt kampanje og justere budskapet og målgruppen for å oppnå enda bedre resultater. I tillegg kan man ofte få tilgang til mer detaljerte data om kundene, noe som kan være svært verdifullt for videre markedsføring.
Hvordan kan du sette opp en performance marketing-kampanje? Først og fremst bør man definere klart hva man ønsker å oppnå med kampanjen, for eksempel økt salg eller flere leads. Deretter bør man velge en eller flere kanaler for å nå målgruppen, for eksempel søkemotorer, sosiale medier eller affiliate nettverk. Det er viktig å velge kanaler som når rett målgruppe og har høy konverteringsrate. Til slutt bør man sette opp en system for å måle resultatene og justere kampanjen etter behov.

Hva er fordelene med å bruke et markedsbyrå for performance marketing? En av de største fordelene ved å bruke et markedsbyrå for performance marketing er at de har den nødvendige kompetansen og erfaringen for å sette opp og optimalisere kampanjer. De kan også hjelpe deg med å velge riktige kanaler og målgrupper og gi deg tilgang til verktøy og plattformer du ikke ville hatt tilgang til på egen hånd. I tillegg kan de hjelpe deg med å analysere resultatene og justere kampanjen for å oppnå enda bedre resultater.

SEO-optimering For å få best mulig resultat av Performance Marketing kampanjen, bør man selvfølgelig ha en god SEO. Dette kan du gjøre ved å sørge for at nettsiden din er optimalisert for søkemotorer, inkludere relevante.

Husk på dette når du bruker ChatGPT

Det er fort gjort å bli revet med, men det er også grunn til å holde litt på bremsen. Dagens AI-løsninger står seg ikke alene. De trenger et klokt menneske ved sin side, men det kan jo være deg! Dersom du ser på AI som en assistent som hjelper deg, vil du få en super ressurs i mange typer arbeid.

Det kan likevel være greit å huske på at den teksten du får ikke er et ferdig arbeid, men et grunnlag som du kan bygge videre på. Ha alltid i bakhodet at det forekommer feil og dårlige svar, og du bør gjennomgå alt, før du tar det videre.

Mister du jobben eller får du en ny kollega?

Sannsynligvis sitter du nok trygt i stolen din enda. På grunn av alle mulighetene som finnes, er det nok mer sannsynlig at du får en AI-tekstforfatter-kollega, en spesialist på å utnytte AIs kompetanse. For du vil nok raskt oppleve at en av de største utfordringene med å bruke ChatGPT, er at vi selv er for dårlige til å stille de riktige kommandoene.

Konklusjonen for nå er at ChatGPT og lignende løsninger gir deg en god hjelp til å lage en grunnmur eller inspirere deg i en annen retning, men de er avhengig av å ha dyktige mennesker rundt seg.

Enn så lenge har menneskehjernen altså et lite overtak på kreativitet og det å forstå menneskelige nyanser. Enn så lenge.

For ordens skyld: For å få gode resultater har vi brukt store og kjente merkevarer, og vi har ikke noe kundeforhold til disse bedriftene. (Men bare ring om det er noe, Ikea, Norwegian og Amazon!)

Skrevet av Eivind