Automatisert katalogproduksjon for Glava

Cognito hjelper Glava med å effektivisere produksjonen av komplekse kataloger.

«En katalog på flere hundre sider kan produseres på minutter når malverk og datagrunnlag spiller sammen»

Stor fleksibilitet

Glava produserer flere store produktkataloger med komplekse tabellstrukturer og varierende varedata innenfor hver produktkategori. Å produsere slike kataloger manuelt i InDesign er en tung og meget tidkrevende jobb. I den forbindelse ønsket de hjelp til å automatisere produksjonen med grunnlag i varedata fra Bluestone PIM.

Glava ønsker å utføre selve produksjonen selv. Cognito har derfor utviklet «nøkkelferdig» malverk og sørget for at dataene fra Bluestone PIM kommer riktig inn i dokumentet. Dette gir Glava stor fleksibilitet som de ikke kan oppnå ved manuell produksjon. Når dataene endres, nye varer kommer til eller slettes, så kan katalogen oppdateres ved å «klikke på en knapp».

Automatisering og regelbasert malverk

En katalog på flere hundre sider kan produseres på minutter når malverk og datagrunnlag spiller sammen. Variasjon i layout, tabellstrukturer, bildestørrelser etc. er ikke noe problem, vi utformer regelbasert layout i forhold til datagrunnlaget. Når det oppstår nye designbehov eller det er endringer i datastrukturen bistår vi Glava med å endre malverket. Produksjonen gjør de enkelt selv med EasyCatalog og InDesign.

Til denne type produksjoner benytter vi EasyCatalog som er en avansert plug-in til InDesign. EasyCatalog er markedets mest komplette verktøy for grafiske produksjoner som har grunnlag i en form for masterdata. Dette kan f.eks. være PIM, Excel fil, ERP system eller en kombinasjon av flere datakilder. En annen fordel er at produksjonen foregår i InDesign som er det verktøyet alle grafiske designere benytter for å produsere grafiske publikasjoner.

Cognito har medarbeidere med spesialkompetanse innenfor denne type produksjoner. Vi kan ta hele oppdraget fra A til Å eller lage malverk og gi opplæring til in-house designere. Det er helt opp til den enkelte kundes behov og ønsker.

Typiske produksjoner som egner seg for automatisert produksjon gjennom EasyCatalog:
Varekataloger, prislister, butikkplakater, hylleforkanter, tilbudsaviser osv.

Kontaktpersoner

Rolf Nordahl

Konsulent

Rolf har mange års erfaring med ledelse, system­utvikling og produksjon i reklame­byråer. Intern ledelse av produksjoner for retail-kunder, som f.eks. Elkjøp, XXL, ARK, Møbelringen, Jernia og REMA 1000. Rolf har bl.a. jobbet som driftsdirektør i FOLL Reklame­­byrå og som ateliersjef i Schjærven Reklamebyrå.

Tlf: 92 41 68 98  /  E-post: rolf@cognito.no

Anders Askevold

Prosjektleder

Anders har bred erfaring med utvikling av skreddersydde selgerløsninger, netthandelsløsninger, PIM, produksjons­systemer og IT innen reklame­bransjen. Har tidligere jobbet med å sette opp arbeidsflyt- og produksjons­systemer for XXL, Elkjøp, Bohus, Power og Byggmakker. Anders har lang fartstid fra retail segmentet bl.a. som prosjekt­leder innenfor e-handel, system­eier i Schjærven Reklame­byrå og fra Papirfly.

Tlf: 90 61 39 84  /  E-post: anders@cognito.no

Lyst til å nå nye høyder?

Det vil vi også. La oss ta en prat, eller et møte, for å finne ut hvordan vi kan hjelpe til.

  • Hidden
  • Hidden
  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.